Докато Италия влизаше в нов локдаун и затваряше магазини заради коронавируса

...
Докато Италия влизаше в нов локдаун и затваряше магазини заради коронавируса
Коментари Харесай

Купувате диаманти от разстояние? Социалните мрежи могат да ви помогнат

Докато Италия влизаше в нов локдаун и затваряше магазини поради ковид през март, основаният в Генуа бижутер Gismondi 1754 се обърна към услугата за известия WhatsApp, с цел да продаде диамантен пръстен от 300 000 евро на богат швейцарски клиент. В същото време комерсиалните сътрудници на първокласната марка за якета Moncler проведоха доставки на гурме вечеря до домовете на клиентите, с цел да могат да вечерят със жанр, до момента в който гледат видео стрийминг на най-новата сбирка на марката.

Пандемията принуди фирмите за първокласни артикули да употребяват обществени медии, видео и виртуални шоуруми, с цел да притеглят богатите си клиенти в Европа и да ги приканят да пазарят в миг, когато туристите, изключително от Китай, отсъстват повече от година, предава. 

Търговците на дребно отвориха порти във Англия и по-голямата част от Италия в понеделник. Те обаче остават затворени във Франция, а достъпът до тях е стеснен в Германия, където в Берлин, да вземем за пример, се изисква негативен тест за COVID-19, с цел да влезе в множеството магазини.

Висши ръководители в сектора обявиха, че тази наклонност на продажба отвън обичайна мрежа от магазини, въпреки и да не замества потребността от физически магазини, е тук, с цел да остане. 

" Изследваме как можем да имаме високо равнище на обслужване с ниско равнище на физически контакт. Продажбите от разстояние са нова граница, нещо по средата сред електронната търговия и обичайния магазин ", изяснява шефът на Moncler Ремо Руфини пред Ройтерс. 

Марките от висок клас като Hermes, които преди бяха по-сдържани да продават онлайн, трябваше да възприемат напълно електронната търговия. Онлайн приходите за промишлеността са се удвоили до съвсем 20% от продажбите единствено през последната година, въз основа на оценки на анализатори. От Boston Consulting Group чакат този % да нарасне до 25% до 2023 г. 

Повечето марки към този момент стриймват артикули в обществените медии и демонстрират на клиентите съответни видеоклипове за артикули. Преди пандемията Gismondi не би продал за 300 000 евро 10-каратов диамантен пръстен без да го покаже персонално на клиента. Масимо Гисмонди, основен изпълнителен шеф на бижутерската група, споделя, че продажбата на пръстена била контрактувана по телефона, а дамата споделила, че цялостен живот е мечтала за подобен пръстен. 

Звездната марка на френската група LVMH Louis Vuitton, в допълнение към онлайн продажбите, стартира да води своите магазини до прага на богатите клиенти в Съединените щати. Кампанията " LV по предопределение "  по създание предлага на клиента особено направен магазин на колела, квалифициран с персонализирана селекция от артикули, от кожени произведения до часовници и парфюми, за тези, които изберат услугата.

Луксозните марки се възвърнаха мощно в Китай, откогато магазините започнаха да отварят там предходната пролет. Но в Европа и Съединените щати намирането на нови способи да се свържат с клиентите им оказа помощ да смекчат миналогодишния спад на продажбите. Анализаторите споделят, че подобряването на продажбите в тези два района също би трябвало да помогне за приходите тази година. Продажбите в Европа и Съединени американски щати са представлявали 60% от общия брой през 2019 година и би трябвало да доближат малко под 50% до 2025 година, настояват от консултантската компания Bain.

Франсоа-Анри Пино, основен изпълнителен шеф на притежателя на Gucci - Kering, съобщи през февруари, че приходите на групата от " отдалечени продажби " (или продажби отвън световната мрежа от магазини) са нарастнали внезапно предходната година. За тази цел групата е обучила 400 търговски помощници в 16 страни. Източник от италианската луксозна модна марка споделя, че маркетинговият отдел на марката дал лист с клиенти въз основа на това, което са закупили през миналата година, с които да се свърже. След това комерсиалните помощници телефонирали на клиенти, показвали им последните артикули посредством видео чат и им изпращали дрехи или обувки, които да пробват.

За сходен вид маркетинг споделя и ПР експерт от Милано, който харчи приблизително по 40 000 евро (47 552,00 долара) годишно в магазините на Prada. Миналата година от Prada постоянно му изпращали видеоклипове с облеклата си. " Ако има нещо, което ми харесва, го изпращат вкъщи. Те знаят моя размер и при подозрение изпращат повече от един размер. Купувам това, което ми харесва, а останалото адресирам назад ", ракзазва дамата. 

През миналата година марката за кашмирени пуловери Brunello Cucinelli провежда видео диалози с 30-40 клиенти едновременно, с цел да ги ангажира. " Това ни разрешава да водим разговор с редица хора, с които, в случай че би трябвало да уредим физическа среща, ще ни отнеме може би 3-4 години ", изяснява съоснователят на марката Лука Лисандрони пред Ройтерс. Според него марките не би трябвало да стават прекомерно настойчиви в опитите да продават стоките си. " Някои хора обичат да бъдат подтиквани, други пъкне желаят да бъдат търсени прекомерно постоянно ", споделя той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР